luni, 12 ianuarie 2009

ORACLE Application Express

In urma cu cateva zile am avute de-a face cu un proiect de creare a unei interfete web, cu un deadline imposibil. Cum aplicatia necesita o baza de date in spate, solutia a fost alegerea unui mediu de dezvoltare rapid, usor de inteles: Oracle Application Express sau APEX.

APEX este, in fapt, o unealta pentru construirea unei aplicatii web cu ajutorul wizard-urilor, necesitand mai mult cunostinte SQL, decat experienta in web design. Cred ca cel mai important avantaj al acestei soluției alese a fost experimentarea unui altfel de mediu de programare web, si accentul pus pe lucrul cu bazele de date.

Ce a iesit? In mai putin de 2 zile (ce-i drept, a fost un efort destul de consistent), aveam in fata un proiect conceptual al unui magazin online, cu facilitati de administrare a bazei de date, de autentificare a utilizatorilor si de comandare produse online. Home-ul utilizatorului arata cam asa:

A fost o experienta interesanta, zic eu, mai ales ca modularitatea produsului final permite cu usurinta dezvoltarea ulterioara.

Pentru initierea in APEX, este necesar si suficient sa cititi tutorialul de aici. De asemenea, exista destule aplicatii deja dezvoltate si gratuite de la care puteti porni.

Enjoy!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Salut,
Am de facut un proiect in genul celui prezentat pe blog, magazin virtual, si as vrea sa stiu si eu unde gasesc tutoriale despre apex daca exista in limba ramana. De cautat am gasit pe site-ul Oracle dar prezinta doar in ansamblu. Linku acela nu functioneaza, banuiesc ca era un video ceva. As dori daca se poate sa-l postati din nou.
Multumesc!

cuiubita spunea...

www.lumeagadgeturilor.com
www.peisajelecalatorului.com