marți, 9 decembrie 2008

Cum instalez ASP.NET?

A venit vremea sa instalam ASP.NET pentru a putea incepe codarea si construirea de pagini Web dinamice, de interfete Web prietenoase.

Pentru aceasta, trebuie sa indepliniti urmatoarele criterii:

1) sistem de operare Microsoft Windows
ASP.NET este o tehnologie dezvoltata de Microsoft, astfel ca este compatibila doar cu platforme Windows.
In plus, sistemul de operare folosit ar trebui sa fie unul dintre: Windows XP, Windows 2000, Windows Server 2003 sau Windows Vista.

2) service pack-uri si update-uri
Pentru a putea instala ASP.NET, ar trebui sa aveti ultimul service pack, precum si update-urile de securitate recente deja instalate. De exemplu, pe Windows 2000, este nevoie de Service Pack 2 si de Internet Explorer 6.

3) FARA versiuni beta de ASP.NET
Este absolut necesar sa dezinstalati orice versiune beta de ASP.NET pentru o instalare valida a unei versiuni stabile de ASP.NET.

4) .NET Framework
Este absolut necesar sa instalati platforma .NET, ce contine bibliotecile de baza pentru limbajele propuse de Microsoft si o masina virtuala ce permite executia codului scris pentru platforma. Va indicam sa descarcati kitul necesar de aici!

5) Visual Web Developer
Este recomandat sa folositi acest editor pentru a va construi intuitiv si rapid interfetele web. Acesta face parte din ansamblul Visual Studio. Ofera o interfata WYSIWYG, capabilitati drag-and-drop, explorer pentru baza de date, editoare pentru cod, HTML, scripturi. Il puteti descarca de aici!

6) Microsoft SQL Server 2005
Este recomandat sa instalati serverul de baze de date - SQL Server pentru a putea oferi persistenta datelor utilizate de motorul ASP.NET in cadrul interfetelor web proiectate.

La final, va urez download-are rapida a kiturilor si instalare placuta!

Niciun comentariu: